Hennes Majestät, Allt ser så lätt ut på långt håll

grafisk-design

grafisk design: Olivia Petrini

 

I et krydsfelt af genrer finder vi det dansk/svenske band, Hennes Majestät, der netop har udgivet deres første EP, Allt ser så lätt ut på långt håll. Musikken har sine rødder i improvisationsmusik, hvilket til tider kan sætte lytteren på en prøve. Numrene er lange og meget varierede – både hver især og i den enkelte skæring eksperimenteres der med forskellige udtryk.   Bandet beskriver selv lyden som “elektroakustisk og genreudviskende”.

I min optik er nummeret “Sånt som sätter spor” EP’ens bedste. En enkel start med basklarinet, trombone og saxofon, luftigt, blødt og rart,  Sara Alexanderssons fine vokal, det elektroniskes intog, det svævende og drømmende,  kulminationen og så den helt stille outro. Nummerets dynamik fungerer virkelig godt!

Bandet har et mål om at indspille en CD i maj og tage på turné i Norden. Målet er samtidig at bidrage til ligestilling i musikbranchen, og især at opmuntre andre kvindelige musikere til at spille og komponere musik  – og til at drive projekter på et professionelt plan.

Hvis du er træt af mainstream og metervaremusik, så prøv at give Hennes Majestät et lyt.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s