Modvind, “Nattetime”

 

modvind.jpg

Photo: pressefoto, UNISON photoshoot

Når en ledig stund og lidt overskud kombineres med ny musik, som har noget på hjerte – ja, så resulterer det i et nyt indlæg her på bloggen. Et sådan bekendtskab er Modvind.

Lyden er næsten så rå, at man sidder fast i pigtråden. Et upoleret storbyunivers er, hvad bandet Modvind sætter os ind i med deres nye EP, Nattetime. Garagerock med tråde til den socialrelistiske digter Harald Herdal og hans digt “nattetime” fra digtsalingen I vinteren (1946). Længsel  krydret med ensomhed. Der bliver sunget om personer, som man ikke ved, hvem er – ikke andet end at de benævnes med “du” – men som man føler, at man kender, når nummeret rinder ud.

Modvind er et rockband med intentioner. De finder inspiration i lyden fra 60’erne og 70’erne, tager det det kan bruge, og blander det sammen med deres egne idéer. Punk og hardnoise blandet med folk og skrøbelighed. Det er i dette krydsfelt, at bandets lyd skabes.  Og så er der nummeret “Søndag”, som giver god plads til vokalen og rammer lytteren med en snært af melankoli. Et nummer, hvor fortællingen står knivskarpt.

Modvind består af fire medlemmer, og det er forsangeren Jeppe Kamper Østergaard, der skriver teksterne. Jeg spurgte Modvind, hvad deres projekt gik ud på, hvad deres formål var, og på vegne af bandet svarede bassist Jonas Frantzen således:

“Egentlig har vores fælles interesse for musik jo drevet os sammen og vi har formået at lave dette musik ved at følge vores individuelle intention og bidrage med hvad vi hver især føler for at smide i projektet. Det er også grunden til at vi lyder som vi gør og vi spiller som vi gør. Vi forsøger at lade vær med at sætte grænser for hvert medlem, så der kan bidrages med præcis det der skal bidrages med. På den måde skabes lyden af Modvind.”

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s