Vi fik ikke nogen besked

 

Tue West er en sangskriver, som dukker op i mit liv med års mellemrum. Engang var det tæt på sygeligt meget, da jeg som teenager fulgte ham og bandet rundt i det ganske land. Så aftog det lidt, i 2010 gennemtæskede jeg albummet Lige Ved og Næsten, men derefter kom han lidt på hylden. Selvom der egentlig ikke som sådan har været stille fra musikerens side, har jeg mere eller mindre bevidst fravalgt det. West har været soundtrack til en bestemt periode i mit liv, og hvis jeg tændte for lydsporet, blev jeg med ét bragt tilbage. Det var ikke altid, at der var behov for det.

For et par dage siden dukkede denne video så op. Jeg tænkte scenariet igennem, inden jeg trykkede på “play”, for hvad nu, hvis kærestesorger, forårsforelskelser og teenagesind pludselig blev præsent igen? Jeg vurderede, at jeg var ældre og godt kunne klare det – og at Wests lydunivers nok også havde udviklet sig siden. Det var korrekt.

Sammen med Mads Mouritz har West skabt en tåget novemberperle. Gennemsyret med den karakteristiske melankolske eftertænksomhed, som alle dage har været Wests force, svæver kompositionen i vinden, som den akkompagneres ved i ovenstående video. West skaber billeder for lytteren. Det kan ikke altid vurderes, hvad sangen præcist handler om, men stemningen fanges på kornet. Det her udspil er lovende – og det ser ud til, at jeg igen skal til at følge mit gamle teenageidol.

“Vi fik ikke nogen besked” er første udspil fra West kommende album, Der er ingen der venter på os, som har release ultimo februar 2016.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s