Mathias Heise, Ribe Jazzfestival

Heise, Ribe Jazz 2015 ©adayinthelifeofafool

Fischer/Heise, Ribe Jazzfestival 2015 ©adayinthelifeofafool

Jan Mayen er en ø, der ligger isoleret nord for Island og øst for Grønland. En rimelig stor ø, hvor der kun bor 18 mennesker – og kun folk, der er udstationeret for Norge. Derfor er navnet på denne sælsomme ø måske et ganske godt valg til en jazzballade. En isoleret lille perle, der kommer fra én af Danmarks dygtigste jazzmusikere, Mathias Heise.

Første gang, jeg stiftede bekendtskab med verdensmesteren i kromatisk mundharpe var en forårsaften i maj, hvor jeg var inde og kigge nærmere på Katolysik. Her viste det sig, at Heise var hyret som gæstesolist – et ganske godt valg. Jeg skrev en kort anmærkning om koncerten på Facebook, der kan opsummeret med ordene: “Fuck, det var fedt.”

Derfor var det også med en vis begejstring, at jeg opdagede, at Heises navn var at finde på programmet på året jazzfestival i Ribe. Jeg flyttede til det vestjyske i foråret og har haft lidt svært ved at finde de koncerter, som jeg plejede at opstøve i København. Og fordi koncerten sidst havde været så magisk, var jeg muligvis kommet til at reklamere rimelig meget for det næsten nye talent… Så da Heise i kombination med Jacob Fischer gav en værdig afslutning på en god weekend, kunne jeg ånde lettet op. Højdepunktet var, i min optik, da de to percussionister fra Rhythms of Benin kom på scenen og jammede sig frem til en hæsblæsende solo i samspil med mundharpe og guitar.

Fischer/Heise feat. Rhythms of Benin, Ribe Jazz 2015 ©adayinthelifeofafool

Fischer/Heise feat. Rhytms of Benin, Ribe Jazz 2015 ©adayinthelifeofafool

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s