Syrerock fra Svendborg, Fribytterdrømme

“Er en fribytter ikke en skaber, / der kæntrer med sjæleblank ro / for atter at støbe sig syner / med lysere, farverig tro, / for atter med voldsomme hænder / af skabende evne krummet / at slynge sin indre verden / med dens flammehjul ud i rummet?” – sidste strofe i Tom Kristensens digt “Fribytter” i Fribytterdrømme, 1920.

Hvordan ville Steppeulvene have lydt, hvis de producerede musik i 2015 og boede i Svendborg? Det er ikke til at vide, men måske det ville have været hen ad dét, som man kan høre i debutudspillet fra Fribytterdrømme.

Med numre, der varer fra tre et halvt minut, til numre, der varer tolv et halvt minut, har Fribytterdrømme kreeret et debutalbum, der henleder tankerne på en svunden tid. Jeg må indrømme, at jeg nogle gange glemte at lytte til teksten, men på de tidspunkter fungerede vokalen som et instrument i det psykedeliske kaos. Andre gange træder tekst og vokal tydeligt frem. En vekselvirkning mellem kaos og kontrol.

Det er, som i Tom Kristensens digtsamling af samme navn, i spændingsfeltet mellem realitet og virkelighedsflugt, at Fribytterdrømme skabes.  I spændingen mellem livslyst og livslede finder vi Fribytterdrømmes lyd. På én gang uendelig irriterende og fastholdende –  på én gang enerverende og dragende. Nogle gange så støjende, at man næsten ikke kan holde det ud. Andre gange så fængende at man ikke kan lade være med at rocke med med hovedet.  I min optik er det nummeret “Ørken”, der gør sig bedst, men måske har jeg ikke fået mine “interstellare briller på”. Bedøm selv.

spotify:album:1PTXAQ6H97vZvlJZWbxLrn

På lørdag holder Fribytterdrømme release på Stengade. Du kan læse om koncerten her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s