Tjili Tjald

(c) adayinthelifeofafool

© adayinthelifeofafool

I fredags drog jeg mod Huset – egentlig for at se et kabaretband, men det var i høj grad opvarmningsbandet, der stjal min opmærksomhed den aften. Bandet er selvfølgelig Tjili Tjald.
Femmandsbandet begyndte at jamme lidt nede på den lokale bar, Tjili Pop, og herefter at skrive egne sange. Navnet tog de efter baren, og nu er de klar til at komme ud med deres materiale til en større masse. Først i marts kom bandets første musikvideo, og nu har de også indtaget scenerne.
Et tungt, drivende beat, mundharpe, westernguitar og en forsanger, der lyder som en, der har spist et askebæger og drukket en halv flaske whiskey, og som står ved det. En sammentømret og unik debutkoncert var, hvad jeg var vidne til. En spritny video fra aftenen er lagt op her:


Når man hører Tjili Tjalds numre, bliver man henført til det vilde vesten, til prærien, til amerikanske folksongs, til hvirvlende visne buske og til tilrøgne saloons. Det er en forkærlighed for  artister som Johnny Cash og The Doors, der har bragt de fem bandmedlemmer sammen. ”Vi indspillede i oktober 2014 No Cadillac og Be Your Man i en lejlighed på Rantzausgade, uden rigtig at vide hvad det skulle blive til.”, skriver Sophus August Tuxen, bandets organist. ” Vi vil gerne lave autentisk, håndspillet musik, der rør folk i alle aldre. Vi kan godt lide lyden af gamle, skraldede instrumenter.” Netop Be You Man ramte et eller andet i mig under koncerten i fredags – en nerve i Fröbergs vokal, et svajende bluesunderlæg, dynamikken, intensiteten. Det er den, du kan høre via Soundcloudlinket her:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s