Rocknisserne i RANT spreder julestemning

Hvilke tanker ligger der bag, når et rockband udgiver en julesang? Tjoh, enten kan man lave et rock’n’roll-cover af ”Silent Night”, eller også kan man finde på sin egen. Det sidste gjorde RANT, som i år smeltede mit iskolde julehjerte ved at donere alt overskud til Projekt Hjemløs.

Da julesangen var undervejs, blev den til meget rock og ikke særlig meget jul – det fungerede rent ud sagt ikke. Der måtte tænkes i andre baner. ”Til sidst tænkte vi – what the hell, skal det være jul, så lad det være jul! Så gik vi i gang med de akustiske guitarer, bjælder og en banal tekst”, siger Stefan Elbæk, bassist i RANT. Denne plan virkede. Med et genkendeligt riff bindes nummeret sammen. Melodien er enkel og sætter sig hurtigt i lytterens hukommelse. Teksten, ja… den er banal, som Elbæk siger – og hvordan det både kan sne samtidigt med at stjernen lyser på himmelen, er mig en gåde, MEN en julesang skal måske heller ikke give mening på alle planer.  “Juletid Igen” opfylder i hvert fald alle decemberklichéer.

“Da nummeret var skrevet færdig, tænkte vi at vi skulle gøre noget godt med det. Det var ikke noget vi ville udgive som en RANT single som sådan, så vi fandt hurtigt på idéen om at den skulle tjene et rigtig julet formål – støtte et velgørende projekt”

Det velgørende projekt, som Elbæk nævner i ovenstående citat, er Projekt Hjemløs, som udelukkende drives af frivillige kræfter. Du kan støtte projektet ved at købe RANTs julesang, der kan købes for 10 kr her. (Du kan også donere penge via Mobile Pay til 42491337 , hvor du skal skrive din mail som kommentar for at få tilsendt nummeret.)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s