Travelling Tribes, Dome of Visions

“Kvartetten skaber lydbilleder og får deres lyttere til at drømme sig væk til fjerne egne. Et øjeblik er stemningen aktiv – nærmest hektisk – et andet er den drømmende, svævende. Et øjeblik er man i Asien med femtoneskalaer og brede toner, et andet vugger man af sted på en kamelryg i Nordafrika.”  – således skrev redaktøren på Bands of Tomorrow om den københavnske kvartet, der på fredag holder release for albummet Artificial Moonlights.

Travelling Tribes er et band, som man skal opleve. Selv deltog jeg i kvartettens release af debutalbummet Everything seems to change, som er en oplevelse, der stadig sidder i kroppen. Koncerten fandt sted i en halvmørk betonhal på AFUK, og der blev budt på uforudsigelige indslag – bl.a. i form af moderne dans. I år kommer der også til at være gæsteoptrædener –  bl.a. fra elektroniske Nanome samt fra den yderst talentfulde jazzpianist, Jeppe Zeeberg, og bandet The Roll-Ons, der skal fortolke et par af kvartettens numre. Det glæder jeg mig personligt umanérligt meget til at opleve!

Travelling Tribes er et band, som man aldrig rigtigt kan gennemskue. En ulmende smeltedigel, hvor alt kan ske. Det er ikke til at sætte en finger på, hvad det er, der gør, at man bliver hængende, men musikken er dragende. Måske er det, fordi den får lytteren til at holde pause fra hverdagen. Man hives ud af sin kontekst og lokkes ind i kvartettens univers af balafoner, gamelaner og tonsvis af andre spændende instrumenter. Lyde og stemninger udforskes, skabes og opløses. Universet er vuggende, gyngende, ubesværet, gennemtænkt. Magisk.

Den her video viser lidt af det, som du kommer til at opleve i Dome of Visions på fredag:

Du kan melde dig til releaseparty for Artificial Moonlights via linket her – 60 kr for en entrébillet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s